Riki’nin Uyku Oyunu “Uykuya Dalma Hikâyesi” (Büşra Muslu, Psk. Dnş.)
- Ürün Özellikleri
- Yorumlar (0)
- Teslimat ve İade Koşulları
- Tavsiye Et
-
ÖZELLİKLERAdıRiki’nin Uyku Oyunu “Uykuya Dalma Hikâyesi” Terapötik hikâye ve etkinlikler + Terapötik söyleşi programı hediyeliYazarBüşra Muslu, Psikolojik DanışmanYayın DanışmanıÇağla Tuğba Selveroğlu, Klinik PsikologÇizerGülşah IrmakSöyleşi ProgramıModeratör: Çağla Tuğba SelveroğluSöyleşi İzleme
Kitapla birlikte verilen “Söyleşi, Atölye, Eğitim Bilgi Formu” içeriğinde bildirilen bilgileri iletmeniz akabinde söyleşi programı adresinize dijital olarak iletilecektir. Söyleşi programı 2025-2026 döneminde yapılacaktır.
TürüTerapötik Çocuk Hikâyesi, Terapötik Etkinlik ve Terapötik Söyleşi ProgramıDizi AdıÇocuklara Erken Destek SerisiİçerikTerapötik Hikâye Kitabı + Terapötik Etkinlikler + Uzman, Eğitimci ve Ebeveynlere Öneriler + Söyleşi ProgramıYaş Grubu3+ YaşKitap Ebat24×22Sayfa Sayısı32+ KapakKapak BaskıAmerikan Cilt- Kulakçıklı- 4 Renk
İç Baskı01. Hamur- 4 Renk ve Özel ÇizimliOrijinal DiliTürkçeBasım DiliTürkçeISBN9786259614403
Riki’nin Uyku Oyunu
“Uyku konulu terapötik hikâye ve terapötik etkinlikler”
Büşra Muslu, Psikolojik Danışman
Uykuya Dalma Süreci, Çocuklar ve Terapötik Hikâyeler Hakkında
Uykuya dalmak, birçok çocuğun büyüme sürecinde zorlanabileceği doğal ve geçici bir durumdur. Bu süreçte çocuk, günün hareketliliğinden uzaklaşıp bedensel ve zihinsel olarak sakinleşmeyi öğrenir. Ancak bu becerilerin kazanılması zaman alabilir ve çocuk, bazı geceler uykuya geçmekte zorlanabilir.
Uykuya geçememek, baskı yapılacak bir durum değildir. Aksine, çocuğun bu süreci anlayışla, sevgi dolu ve destekleyici bir ortamda yaşaması çok önemlidir. Ebeveynlerin, çocuğun yanında sakin kalması, onu güvende hissettirmesi ve uykuya geçişi kolaylaştıran rutinler oluşturması, bu alışkanlığın sağlıklı bir şekilde gelişmesine katkı sağlar.
Uykuya dalmakta zorlanan çocuklar için yazılmış terapötik hikâyeler de bu süreci destekler. Bu hikâyeler, çocukların yaşadıkları durumu anlamlandırmalarına, duygularını ifade etmelerine ve yalnız olmadıklarını hissetmelerine yardımcı olur. Aynı zamanda ebeveynler, eğitimciler ve ruh sağlığı uzmanları için de yol gösterici ve destekleyici bir kaynak işlevi görür..
Yayın ve Söyleşi Programı Hakkında“Riki’nin Uyku Oyunu” isimli terapötik hikâye, uykuya dalma sürecini hayvan karakterleri üzerinden oyun ile ele almıştır.
Riki, akşam olmasını hiç istemezdi. Çünkü Riki, gökyüzünden yıldız tozları dökülüp gece olduğunda uyumakta zorlanıyordu.
Yatağına yatıyor ve gözlerini kapatıyordu. Ama uykusu bir türlü gelmiyordu.
Psikolojik Danışman Büşra Muslu’nun kaleme aldığı terapötik hikâye, çocuğun uykuya dalma ile alakalı aklına gelebilecek soru işaretlerine cevap bulmasını sağlamak amacıyla yazılmıştır. Bu süreçte olan anne babalara, onlara rehberlik eden uzmanlara da fayda sağlayacak bir kaynak olarak hazırlanmıştır. İçinde çocuğun en yüksek faydasını sağlamak amacıyla terapötik olarak hazırlanmış hikâye, uzmana, eğitimciye ve ebeveyne konu hakkında öneriler, etkinlikler ve konuya özel söyleşi programı yer almaktadır.
Söyleşi programı Klinik Psikolog Çağla Tuğba Selveroğlu moderatörlüğünde yapılacaktır. Programda yazarla kitap konusu, kitap içeriği, kullanım önerileri, dikkat edilecek konular ve terapötik etkinlikler ele alınacaktır.
Duygusal Kas Nedir?Duygusal Kas Tekniği, çocukların karşılaştıkları duygusal zorluklarla başa çıkabilmeleri ve kendilerini sağlıklı biçimde düzenleyebilmeleri için gerekli olan becerileri kapsayan özel bir yaklaşımdır. Tıpkı fiziksel kaslarımızı güçlendirmek için yaptığımız egzersizler gibi, duygusal kaslarımız da bilinçli farkındalık, deneyim ve destek yoluyla geliştirilebilir. Bu teknik, çocukların duygularını tanımalarına, ifade etmelerine ve zorlayıcı durumlarla başa çıkma kapasitelerini artırmalarına yardımcı olur.
Çocukların ihtiyaçlardan yola çıkarak hazırlanan terapötik hikâyeler, çocuklara kendilerini ifade edebilecekleri güvenli bir alan sunar. Her hikâye, gelişimsel bir zorluğun çocuk tarafından anlaşılması ve onunla baş edilmesi amacıyla özenle yapılandırılmıştır. Aynı zamanda ebeveynlere, eğitimcilere ve ruh sağlığı uzmanlarına rehberlik ederek, çocukların yaşadıkları duygusal süreçleri sağlıklı bir şekilde ele alma fırsatı verir.
Duygusal Kas Tekniği ve terapötik hikâyeler bir araya geldiğinde, çocukların duygusal dayanıklılığını artırmak, gelişimsel süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları anlamlandırmak ve güvenli bir çevrede büyümelerini desteklemek için güçlü bir kaynak oluşturur.
Nasıl Okumalıyız?Terapötik hikâyeyi çocuklara okumadan önce, kitabın son bölümündeki uzman, eğitimci ve ebeveynlere önerilerle birlikte, terapötik etkinlikler bölümünü dikkatli bir şekilde okumanızı öneriyoruz.
Gelişim durumuna göre 3 yaş ve üzeri yaşlara okunması için tavsiye edilir. Uzmanlara, Çocuklara Erken Destek Serisi’nin 4. kitabı olan eser, uzmanlar, eğitimciler ve ebeveynlere katkı sağlayacaktır.
Katkıda BulunanlarYayın Danışmanı ve Moderatör: Çağla Tuğba Selveroğlu, Klinik Psikolog
Terapötik Hikâye Söyleşi ProgramıYapılması planlanan söyleşi programında çocuklarda uykuya dalma süreci ele alınacaktır.
Terapötik hikâye ve terapötik etkinlikler içeren terapötik hikâye kitabını alarak, söyleşi programını ücretsiz olarak izleyebileceksiniz.
Kitapla birlikte verilen “Söyleşi, Atölye, Eğitim Bilgi Formu” içeriğinde bildirilen bilgileri iletmeniz akabinde söyleşi programı adresinize dijital olarak iletilecektir.
Terapötik Hikâye Söyleşi ProgramıYeni Aile Yayınları, Türkiye’nin en geniş terapötik ve metaforik hikâye kitaplığına sahip bir yayınevidir.