Duygusal Kas 0-3 Yaş Dönemi Özel Etkinlik Kartları “Çocukların Duygusal Kas’larını güçlendirmek amacıyla Duygusal Kas Tekniği’yle hazırlanmıştır.”
- Ürün Özellikleri
- Yorumlar (0)
- Teslimat ve İade Koşulları
- Ödeme Seçenekleri
- Tavsiye Et
-
ÖZELLİKLERAdıDuygusal Kas 0-3 Yaş Özel Etkinlik Kartları “Çocukların Duygusal Kas’larını güçlendirmek amacıyla Duygusal Kas Tekniği’yle hazırlanmıştır.”DK YazarlarıKerry Kelly ve Jack Novick, PsyDMat. DanışmanıKlinik Psikolog Çağla Tuğba SelveroğluTürüÇocuk Gelişimi, Etkinlik Kartları, Duygusal Kas Tekniği’yle hazırlanmıştıİçerik47 Kart+ Ahşap Duki Karakteri+ RehberEbat12 x 12Kapak Baskı170 gr. Amerikan Bristol. Kısmı lak, kulakçıklıİç BaskıRenkli 170 gr. 1. HamurDiliTürkçeISBN9786057249975
DUYGUSAL KAS 0-3 YAŞ ÖZEL ETKİNLİK ve KARTLARI- “Ebeveynlerin ve Çocukların Duygusal Kas’larını Güçlendirmek”
Duygusal Kas Yazarları:Kerry Kelly ve Jack Novick, PsyD
Materyal Danışmanı:Klinik Psikolog Çağla Tuğba Selveroğlu
Materyal Hazırlık:Çocuk ve Ergen Terapisti, Büşra Bozlar
Psk. Dnş. Merve Yazıcı
Çok. Gel. Merve Dilara Erbaş
Yayınevi:Yeni Aile Yayınları
DUYGUSAL KAS 0-3 YAŞ ÖZEL ETKİNLİK KARTLARI“Çocukların Duygusal Kas’larını güçlendirmek amacıyla Duygusal Kas Tekniği’yle hazırlanmıştır.”
Duygusal Kas Tekniği, yaşamımız boyunca ilerleyebilmek ve kendimizi düzenlemek için gerekli becerileri kapsayan özel bir tekniktir. Duygusal Kas, hayatımızı sürdürebilmemiz için gerekli tüm bu becerileri, tıpkı fiziksel kaslarımızı güçlendirmek için yaptığımız gibi biraz egzersiz ve çabayla güçlendirebileceğimiz noktasından hareket ediyor.
Etkinlik kartları içerisinde, 0-3 yaş arasındaki çocuklar ve ebeveynlerinin Duygusal Kas’larını geliştirmek için 3 ayrı bölüm bulunmaktadır. Kazanımlar, her yaşa ait kart kapağında ve rehberde detaylı izah edilmiştir.
0-3 Yaş çocuk gelişimi için doğru ve etkili uygulamalar geliştirmek için Duygusal Kas Tekniğiyle hazırlanan etkinlik kartları içerisinde, her yaş için ayrı ayrı hazırlanan 41 etkinlik bulunmaktadır. 42 farklı Duygusal Kas’ı geliştirerek 90 kazanım sağlayan etkinlikler, her ortamda rahatlıkla uygulanabilmektedir.
Etkinliklerin hem geçmiş yaşlara hem de gelecek yaşlara da uygulanabilmesi Duygusal Kas Tekniği’nin önemli özelliklerindendir.
Amerikalı ünlü psikanalistler Dr. Kerry Kelly Novick ve Jack Novick ikilisinin güçlü ebeveynler ve güçlü çocuklar hedefiyle hazırladığı Duygusal Kas Tekniği; Amerikan Psikanaliz Dergisi’nde de övgüyle bahsedilmiştir. Duygusal Kas, yaşamımız boyunca ilerleyebilmek ve kendimizi düzenlemek için gerekli becerileri kapsayan özel bir tekniktir. Duygusal Kas Tekniği, hayatımızı sürdürebilmemiz için gerekli tüm bu becerileri, tıpkı fiziksel kaslarımızı güçlendirmek için yaptığımız gibi biraz egzersiz ve çabayla güçlendirebileceğimiz noktasından hareket ediyor. Materyal Danışmanlığını Klinik Psikolog Çağla Tuğba Selveroğlu’nun yaptığı yayın hazırlığında “Çocuk ve Ergen Terapisti Büşra Bozlar, Psk. Dnş. Merve Yazıcı, Çok. Gel. Merve Dilara Erbaş” katkıda bulunmuştur.
İÇİNDEKİLERKitap içerisinde, 0-3 yaş arasındaki çocukların Duygusal Kas’larını geliştirmek için 3 ayrı bölüm bulunmaktadır.
0-3 Yaş ebeveyn ve çocuk gelişimi için Duygusal Kas Tekniğiyle hazırlanan etkinlik ve oyun kitabı içerisinde, her yaş için ayrı ayrı hazırlanan 41 etkinlik bulunmaktadır. 42 farklı Duygusal Kas’ı geliştirerek 90 kazanım sağlayan etkinlikler, her ortamda rahatlıkla uygulanabilmektedir.
01.Bölüm: 0-1 Yaş Arası Etkileşimli Oyunlar Bebekler için geliştirilmesi gereken en temel Duygusal Kas olan güven ve uyumlanmanın yanında, etkinlik kartlarında 21 farklı Duygusal Kas geliştirilmektedir. Bu bölümdeki oyunlar, genel olarak aşağıdaki Duygusal Kas’ların gelişimini teşvik etmektedir:
- Öngörü, güvenilebilirlik ve esneklik
- Güven, sebat ve uyarlanabilirlik
- Sonuçları anlamak ve dürtüleri kontrol etmek
- Girişkenlik, sorumluluk ve odaklanma
- Yeterlilik
02.Bölüm: 1-2 Yaş Arası Etkileşimli Oyunlar Bir yaşındaki çocuklar dış dünyayı tanıma çabalarının yanında içlerinde olan biteni de anlamlandırmakla meşguldür. Henüz adını bile bilmedikleri ancak yoğun bir şekilde yaşadıkları duygularla baş etmek için yetişkinlerin yardımına ihtiyaç duyarlar.
Sorumlulukların ebeveyn ve çocuk arasında nasıl dağılacağının belirlenmesi ve çocuğun neyden sorumlu olduğunu bilmesi, bu dönemin önemli konuları arasındadır. Etkinlik kartlarında 13 farklı Duygusal Kas geliştirilmektedir. Bu bölümdeki oyunlar, genel olarak aşağıdaki Duygusal Kas’ların gelişimini teşvik etmektedir:
- Öz denetim, Öz Farkındalık ve Öz Düzenleme
- Karmaşık Duygulara Katlanma
- Zorluklara Karşı Olumlu Şekilde Tepki Verme
- Deneyimi Anlamlandırma
- Kararlılık ve Kendinden Sorumlu Olma
- Empati Kurma
03.Bölüm: 2-3 Yaş Arası Etkileşimli Oyunlar Bağımsızlığını kazanmaya ne kadar istekli olsa da iki yaşındaki çocukların ebeveynlerinin yanında olduğunu bilmeye ihtiyacı vardır. Büyük duygularla baş etmeye çalışırken bunalıp kendi kaynaklarına ulaşamadığında ebeveyni yanında olmalı ve mücadelesine yardımcı olmalıdır. Öte yandan ne olursa olsun, yoğun olumsuz duygular içerisinde bile, birbirinizi sevdiğinizi hatırlamak ve buna tutunmak çocuğunuz ve sizin için gereklidir.
Duygusal kasların iyice yerleşip pekişmesini sağlamak amacıyla birden çok kez yapılmasında yarar vardır. Etkinlik kartlarında 8 farklı Duygusal Kas geliştirilmektedir. Bu bölümdeki oyunlar, genel olarak aşağıdaki Duygusal Kas’ların gelişimini teşvik etmektedir:
- Duyguları Sözlerle İfade Etmek
- Duyguların Yoğunluğunu Ayarlamak
- Sevgi ve Nefreti Beraber Kapsamak
- Cesaret
- Gerçekçi Güç ve Sınırlamaları Kabul Etmek
- Ustalaşmak için Çaba Göstermek
DUYGUSAL KAS TEKNİĞİ HAKKINDAAmerikalı ünlü psikanalistler Dr. Kerry Kelly Novick ve Jack Novick ikilisinin güçlü ebeveynler ve güçlü çocuklar hedefiyle hazırladığı Duygusal Kas Tekniği; Amerikan Psikanaliz Dergisi’nde de övgüyle bahsedilmiştir.
Duygusal Kas, yaşamımız boyunca ilerleyebilmek ve kendimizi düzenlemek için gerekli becerileri kapsayan özel bir tekniktir. Düştüğümüzde yeniden kalkmak, cesaret göstermek, bazen beklemek, güvenmek, zorluklarla mücadele etmek, kendimizi anlamak, diğerlerini anlamak, esnek olmak bu becerilerden bazıları. Peki, bunlar yalnızca doğuştan gelen özellikler mi yoksa onları geliştirmek gerçekten mümkün mü?
Duygusal Kas Tekniği, hayatımızı sürdürebilmemiz için gerekli tüm bu becerileri, tıpkı fiziksel kaslarımızı güçlendirmek için yaptığımız gibi biraz egzersiz ve çabayla güçlendirebileceğimiz noktasından hareket ediyor. Her ne kadar 0-5 yaş çocukları ve ebeveynleri hakkında gibi görünse de hem anne babaların tüm ebeveynlik yolculuğunda ihtiyacı olacak hem de çocukların hayatları boyunca kullanacakları temel becerileri kapsıyor. Bu becerileri öğrenmek ve Duygusal Kas’larımızı çalıştırmanın neden bu kadar önemli?
“Çocuğunuzun nasıl bir insan olmasını istersiniz?” diye sorulduğunda verdiğiniz cevapları gözden geçirin. Önceliğiniz neler oldu? Tabii ki herkes çocuğunun akademik olarak başarılı olmasını ister ama bu gerçekten ilk sırada mı? Yoksa kendine güvenme, zor durumlarla baş etme, hemen pes etmeme, kendine ve başkalarına saygı duyma, hakkını savunma hem kendine hem başkalarına karşı merhametli olma ve nihayetinde duygusal olarak güçlü bir insan olma gibi yaşamı sürdürmeye yönelik duygusal özellikler mi daha ön sıralarda?
Hayatımız büyüklü küçüklü zorluk ve engellenmelerle dolu. Örneğin bizim için basit gibi görünen ayakta durabilme ve yürüyebilme becerisi, bebek için aslında ne kadar da büyük bir zorluk. Ancak bebeğiniz, bir sonraki adıma geçmek, hayatta ilerleyebilmek için bu sıkıntılarla baş edebilmeli. Ebeveynler ise bebeğin gelişimi için ayakta durmayı denemesine, bebeğin çabasını beklemeye, tehlikesiz ortamlarda düşüp kalkmasına, bebeğe bir şey olmayacağına dair gerçeklik bilgisini kullanarak katlanabilmeli. Bebeğiniz biraz daha büyüdüğünde ise o an fiziki olarak ayrı olsanız bile birbirinizi sevebileceğiniz ve düşünebileceğinize dair bilgisini kullanabilmeli. Tüm bunlar ancak ebeveyn ve çocuğun duygusal kaslarını çalıştırdığında sağlıklı bir şekilde işlemlenebilmektedir. Bu küçücük örnekte de gördüğümüz gibi Duygusal Kas’lar, hayatımızın her alanında zorluklarla baş etmek ve sevgiyle yolumuza devam etmek için bize gerekli en temel özellikleri kapsamaktadır. Peki, Duygusal Kas’ın amacı ve bu amacı gerçekleştirmek için ebeveynin sorumluluğu nedir?
Duygusal Kas Tekniği, ego, dirayet, dayanıklılık, karakter, atılganlık, duygu kontrolü gibi pek çok psikolojik kavramı, çocukların bile anlayabileceği şekilde onlara aktarmayı hedefliyor. Bunları yaparken yalnızca çocukları güçlendirip ebeveynin gereksinimlerini arka planda bırakan, yargılayıcı bir dil yerine ebeveynin ihtiyaçlarını da gözeten, onların da Duygusal Kas’larını çalıştırmaları üzerine yoğunlaşan şefkatli ve işbirlikçi bir dil kullanıyor. Ebeveynleri, Duygusal Kas Kitabı’nın yazarı Novick’lerin de deyimiyle “mükemmel olmamanın utancı”ndan kurtarmaya çalışıyor. Çocukların kendilerine verilenden çok daha fazlasını yapabileceği, ihtiyaçlarını ifade edebileceği, ebeveynlerin bunları anlayabileceği ve gerekli cevapları verebileceği noktasından hareketle ebeveynin ve çocukların gücüne güveniyor. Peki, fiziksel kaslarımızı güçlendirmenin yollarını hepimiz biliyoruz. Duygusal Kas’larımızı nasıl güçlendireceğiz?
ETKİNLİK KARTLARI HAKKINDADuygusal Kas Kitabı’nı okuduktan ve bu kavramı öğrendikten sonra onu güçlendirmek için tıpkı fiziksel egzersizlerde olduğu gibi çalışma ve pratiğe ihtiyacınız olacak. 0-3 yaş arası için hazırlanan etkinlik kartları, nasıl çalışacağınız konusunda size rehberlik edecek bolca oyun ve etkinlik içeriyor. Kartlardaki etkinlikleri uygulayarak çocukların Duygusal Kas’larını güçlendirebilir hem kendiniz hem çocuğunuz için bir Duygusal Kas hafızası elde ederek kullanmadığınız ya da unuttuğunuzu sandığınız zamanlarda bile ufak bir çalışmayla tekrar hatırlayabileceğiniz güçlü bir duygusal zemin oluşturabilirsiniz.
Elinizdeki bu kartları, Duygusal Kas Kitabı’nı bitirdikten ya da bir bölümünü okuduktan sonra o bölümle ilgili uygulama kitabını okuyup uygulayarak daha verimli bir şekilde okuyabilirsiniz. Daha sonra gelişecek Duygusal Kas’lar, öncekileri kapsadığından bebekler ya da küçük çocuklar için olan bölümlerdeki oyun ve etkinlikleri daha büyük yaştaki çocuklarınız için de kullanabilirsiniz. Aynı durum, çocuğunuzun daha önceki yaşlarında gelişmesi gerektiğini düşündüğünüz ebeveyn Duygusal Kas’larınız için de geçerlidir.
KİMLER OKUMALI?Psikiyatristler, psikologlar, psikolojik danışmanlar, aile ve çocuklarla çalışan uzmanlar, çocuk gelişimciler, ilgili üniversite öğrencileri ve ebeveynler okuyabilir.
Kitap konusuyla ilgili atölye programlarını Yeni İnsan Akademi düzenlemektedir. www.yeniinsanakademi.com sitesinde ve @yeniinsanakademi instagram sayfasında detayları inceleyebilirsiniz.